Перехід на зимовий час: з'явилося важливе уточнення.

Люди на часах, настройки годинника
Люди на часах, настройки годинника

Україна відмовляється від переведення годинника на літній час

У цій осені Україна зробить історичний крок у своєму розрахованому часі. 27 жовтня країна востаннє переведе стрілки годинника назад на одну годину і таким чином прощається з багаторічною традицією.

За інформацією "Хвилі", в Україні запровадять "єдиний київський час".

Тепер поняття "зимовий" і "літній" час стають минулим, замість цього введено постійний режим. Однак, як і з будь-якою значною новітньою зміною, ця рішуча дія викликає різні відгуки серед українців.

Деякі люди висловлюють своє незадоволення тим, що обрано зимовий час, а не літній. Крім того, виникають питання зручності для тих, хто часто мандрує за кордон, оскільки з 2025 року може виникнути розбіжність у часі з європейськими країнами, які продовжуватимуть переходити на літній час.

Переведення годинників, літній час

Таким чином, цього року Україна ще раз переведе стрілки на зимовий час в останню неділю жовтня, але з 2025 року і надалі ця практика з переведенням на літній час відміняється. Варто зазначити, що сучасні гаджети автоматично переходять на новий час.

Нагадаємо, рішення про відміну переведення годинника на літній час було прийнято Верховною Радою України 16 липня 2024 року. За це проголосували 261 народний депутат.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua