Перші заморозки: синоптик попередив, коли Україну накриє справжня осінь.

Осінь прийшла раніше, немає виходу
Осінь прийшла раніше, немає виходу

Прогноз погоди на жовтень 2024: від тепла до дощів і можливого снігу

Згідно з прогнозами метеорологів, жовтень 2024 року буде контрастним та несподіваним для України. Початок місяця буде надзвичайно теплим, продовжуючи спеку вересня. Проте з 5-6 жовтня очікується похолодання та осінні погодні умови.

Метеорологи зазначають, що похолодання настане, коли арктичні повітряні маси вторгнуться в Україну. Це супроводжуватиметься різким зниженням температури на 7-13 градусів, дощами та посиленням північно-західного вітру. Цей період ознаменує початок осіні. Перші заморозки очікуються з 7 по 10 жовтня.

Але на початку другої декади місяця температура знову підніметься, завдяки теплим повітряним масам з південного заходу Європи. Проте в цей період очікуються дощі, оскільки поле високого тиску буде стабільним. А в третій декаді жовтня передбачають рясні дощі, спричинені південними процесами над Середземним морем та Балканським півостровом.

Метеорологи також не виключають можливість першого снігу в передгір'ї та Поліссі в третій декаді жовтня, хоча формування снігового покриву, навіть тимчасового, є малоймовірним.

Взагалі, жовтень 2024 року очікується теплішим за звичайне, особливо на південно-східній половині та в Криму. Опади будуть близькими до норми, але західні та південні регіони очікують значного збільшення кількості опадів. Найбільше дощів припаде на другу половину місяця.

Проте, на північно-східній частині України посуха продовжуватиме турбувати, навіть короткочасні дощі не зможуть покращити ситуацію з недостатнім зволоженням ґрунту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua