Перші заморозки та обстріли: енергетики розповіли чи будуть відключення світла.

Енергетики вночі на фоні заморозків
Енергетики вночі на фоні заморозків

Згідно з очікуваннями, найближчими днями в окремих регіонах України будуть перші заморозки. Тим не менш, це не вплине на графіки відключення електроенергії, як стверджує заступник міністра енергетики Микола Колісник. Він закликав не хвилюватися, оскільки заморозки будуть короткочасними.

Колісник пояснив, що тривалість опалювального сезону визначається місцевими органами влади, коли протягом трьох днів температура повітря спостерігається нижче +8 градусів. Вплив зниження температури на споживання електроенергії призводить до необхідності збільшення потужностей енергосистеми.

У регіонах України вже проводяться заходи для підготовки атомних генеруючих об'єктів до вимогливого періоду. Дев'ять енергоблоків готові до роботи взимку, що гарантує достатні обсяги електроенергії.

Нагадаємо, Міністерство енергетики спростувало прогноз ООН про можливі відключення електропостачання взимку і заявило, що проблем із енергопостачанням не виникне. Уряд також сподівається на безпроблемну зиму.

Завдяки підтримці влади, Європейська комісія займається збільшенням постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери виділили понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури країни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua