Перший в Україні сталевий підземний шпиталь. Що збудував «Метінвест» для ЗСУ (фоторепортаж).

Перший сталевий підземний шпиталь для ЗСУ
Перший сталевий підземний шпиталь для ЗСУ

У групи "Метінвест" з'явився перший український підземний стабілізаційний пункт, який захищатиме життя захисників на передовій. Він забезпечуватиме лікування та утримання пацієнтів, що знаходяться біля лінії фронту, в безпечних умовах для медичного персоналу та пацієнтів.

Шпиталь побудований на базі сталевих бункерів, які були спеціально модернізовані для військових медиків. Він відповідає стандартам НАТО і має укомплектованість, аналогічну шпиталям другого ешелону. Загальні інвестиції у побудову та устаткування становлять понад 20 млн грн.

Операційний директор Групи "Метінвест" Олександр Мироненко наголосив, що підземний шпиталь є найскладнішим та найамбітнішим проєктом, який було успішно реалізовано з початку вторгнення. Він підкреслив, що порятунок життів українських захисників є надзвичайно важливим, тому було зроблено все можливе, щоб забезпечити лікарів всім необхідним для надання допомоги вчасно та ефективно.

Укомплектованість шпиталю включає різне медичне обладнання, таке як кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори, дефібрилятори, операційне устаткування та інше. Вартість обладнання складає понад 7 млн грн.

За словами в.о. командира Медичних сил "Схід" Романа Кузєва, цей підземний шпиталь є найкращим з усіх існуючих стабілізаційних пунктів. Він здатний надавати медичну допомогу понад 100 пацієнтам щодня та рятувати сотні життів військових.

Група "Метінвест" вже витратила велику суму на допомогу Україні та її громадянам в рамках мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова. Крім підземного шпиталю, компанія також виробляє військове обладнання для армії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua