Петр Павел: Ні Україна, ні Росія не досягнуть максимальних цілей у війні.

Петр Павел говорит на конференции
Петр Павел говорит на конференции

Президент Чехії Петр Павел, який є колишнім генералом НАТО та активним підтримувачем України в боротьбі з Росією, висловив думку, що час для українців та їхніх союзників зіткнутися з реальністю. За інформацією The New York Times, він заявив, що Україні потрібно бути реалістичною щодо повернення окупованих територій. За його словами, найімовірніший сценарій - тимчасова окупація деяких частин України, яка може тривати довгі роки.

Говорити про поразку України або Росії неправильно. Тому жодна сторона не досягне своїх максимальних цілей. Кінець війни буде где-то посередині.

Президент Чехії підкреслює, що ні Україна, ні Росія не зможуть досягти своїх максимальних цілей. Україна бажає повернути всі окуповані території, включаючи Крим, тоді як Росія хоче, щоб Україна передала незаконно захоплені землі. Проте Петр Павел наголошує, що перемогу однієї сторони неможливо досягти, тому кінець війни буде десь посередині.

Чеський президент також зазначив, що через тривалу війну та дії популістських лідерів, які роз'єднують Європу, втрачається ентузіазм. Він відкидає заклики прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо швидкого закінчення війни та концентрації на внутрішніх потребах Європи, назвавши їх "нісенітницею". Однак, Петр Павел також висловив обурення тиском на уряди, які змушені зменшувати допомогу для протидії Росії.

Згідно з опитуванням, майже дві третини чехів підтримують швидке завершення війни, навіть якщо деяка частина території залишиться під контролем Росії. Водночас зауважується, що мир не буде досягнуто, поки Росія не припинить свої військові дії, незалежно від заяв України про припинення бойових дій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua