Під час удару росіян по цивільному судну в Одесі загинув чоловік.

Кров на судні в Одесі
Кров на судні в Одесі

У Одесі російські окупанти обстріляли цивільне судно, яке плавало під прапором Палау. У результаті атаки загинув 60-річний українець. Про це повідомив Олег Кіпер, голова Одеської обласної військової адміністрації.

Також портовій інфраструктурі завдано значної шкоди. Один іноземець отримав серйозні поранення, а інші п'ятеро - легкі травми. Це стало наступною спробою Росії зірвати роботу Українського зернового коридору. Усі постраждалі отримали медичну допомогу.

Атаки РФ по Одесі

У жовтні 2024 російські війська посилили свої атаки на Одесу, проводячи обстріли з важкого озброєння по місту та порту. Найбільша атака сталася в ніч на 6 жовтня, коли судно під прапором Палау було обстріляне російськими балістичними ракетами.

Також росіяни використовували дрони і ракети для обстрілу міста. Інформація свідчить, що ці удари були спрямовані на портову інфраструктуру, яка мала велике значення для експорту українського зерна.

Останнім часом Одеса та область постійно стають об'єктом обстрілів з боку російських військ. Російські військові часто використовують балістичні ракети та дрони для своїх атак.

Також атакують російські сили у Харківській області. У ніч на 7 жовтня було нанесено удар по Харкову та околицях, і в результаті однієї з атак постраждала 73-річна жінка. Крім того, в Хмельницькій області вибухи проголошені ще з самого ранку, а ракети приземлились у Старокостянтинові.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua