Підготовки до зими: з початку року ДТЕК виготовив 760 тис. запчастин для шахтарів.

Запчастини до шахтарів: 760 тис.
Запчастини до шахтарів: 760 тис.

Машинобудівники ДТЕК виготовили 760 тисяч запчастин і 10 нових комбайнів

З початку року компанія ДТЕК виготовила 760 тисяч запчастин і 10 нових комбайнів для підтримання вуглевидобутку в Україні та підготовки до зими. Про це повідомляє компанія ДТЕК.

Машинобудівні підприємства ДТЕК активно працюють над забезпеченням українських шахт необхідним обладнанням, що дозволяє їм видобувати вугілля для теплоелектростанцій.

Протягом дев'яти місяців цього року було виготовлено та відремонтовано 982 одиниці гірничо-шахтного обладнання. Зокрема, було випущено 10 нових комбайнів. Машинобудівники також забезпечили шахтарів 758 тисячами запчастин та комплектуючих.

«Енергетики вже багато місяців працюють в режимі 24/7. Шахтарі видобувають вугілля і забезпечують достатні запаси палива для теплоелектростанцій. Машинобудівники допомагають в цьому, забезпечуючи необхідним обладнанням. Основне завдання - якнайшвидше відновити потужності і збільшити надійність роботи українських ТЕС протягом зими», - розповів генеральний директор ДТЕК Енерго Олександр Фоменко.

За дев'ять місяців 2024 року шахтарі ДТЕК введуть в експлуатацію 16 нових вугільних робіт. До кінця року планується введення ще 9 робіт. Очікується, що інвестиції компанії в український вуглевидобуток складуть приблизно 7,7 млрд грн.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua