Пілот пасажирського літака помер прямо за штурвалом під час рейсу зі США до Туреччини.

Пілот помер за штурвалом літака
Пілот помер за штурвалом літака

Український пілот літака, який подорожував із США до Туреччини, помер під час польоту через невідомі причини. Цю інформацію повідомляє ВВС.

59-річному капітану Ільчехіну Пехлівану стало погано під час польоту. Йому надали першу допомогу, але, на жаль, виявилося невдалим. Молодший пілот і пілот-асистент взяли на себе керування літаком. Однак, капітан помер до приземлення. Літак Airbus A350 приземлився в Нью-Йорку майже через вісім годин після вильоту з Сіетла.

Наразі невідомою є причина смерті пілота. В березні він пройшов медичний огляд і не мав жодних проблем зі здоров'ям. Періодично пілотам слід проходити медичні огляди. Ті, які старше 40 років, повинні оновлювати медичні сертифікати щосем місяців.

Загиблий Ільчехін Пехліван працював у Turkish Airlines з 2007 року.

Аналогічні ситуації в минулому

У 2016 році під час польоту від Фінікса до Бостона капітан літака American Airlines 550 Майкл Джонстон помер від серцевого нападу. Його молодший колега зумів безпечно приземлити літак. На борту перебувало 147 пасажирів і 5 членів екіпажу, яким нічого не стало.

Цей випадок підкреслює важливість того, щоб у кабіні завжди були два пілоти та підготовка екіпажу до непередбачуваних ситуацій.

Також 9 серпня в Бразилії трапився авіаційний злет. Літак авіакомпанії Voepass розбився під час польоту з Каскавелі до Сан-Паулу.

14 серпня у Франції сталася авіаційна катастрофа з двома військовими літаками Mirage. Обидва пілоти загинули.

Також було зафіксовано присутність американських розвідувальних літаків RC-135V/W Rivet Joint і Boeing P-8A Poseidon біля кордонів Одеської області, які патрулюють повітряний простір Румунії та стежать за активністю російського флоту в Чорному морі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua