Південна Корея оголосила претензії до Telegram – Reuters.

Південна Корея претендує на Telegram
Південна Корея претендує на Telegram

Південна Корея зміцнює боротьбу з Telegram через дипфейки з жінками

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив про посилення заходів проти месенджера Telegram через скандал із дипфейками сексуального характеру з південнокорейськими жінками. Про це повідомляє Reuters.

Президент закликав до розслідування злочинів у цифровому середовищі, оскільки в чатах Telegram часто поширюються фейкові відверті матеріали з персонами південнокорейських жінок.

Комісія зі стандартів зв'язку, яка є державним регулятором ЗМІ, надасть пропозиції щодо боротьби з таким контентом та його розповсюджувачами на засіданні 28 серпня.

«Це експлуатація технологій з порушенням анонімності та явний кримінальний злочин», - зазначив президент. Він говорив про соціальні мережі загалом, не безпосередньо згадуючи Telegram.

Протягом перших семи місяців цього року південнокорейська поліція зареєструвала 297 злочинів сексуального характеру, що були скоєні з використанням дипфейків. Це на 117 більше, ніж у минулому році. Більшість звинувачених були підлітками та особами віком від 20 років.

Особливо вразливі навчальні заклади. Університетські студентки та учениці середніх і старших класів стали жертвами фейків, які поширюються у каналах Telegram. Профспілка вчителів і працівників освіти Кореї також повідомила про випадки, коли школярі потрапляють у пастку подібних маніпуляцій.

До жертв фейків у чатах Telegram увійшли й військовослужбовці. Центр підтримки жертв сексуального насильства в армії повідомив про випадки, коли жінки, що працюють у військових підрозділах, стали жертвами фейкових матеріалів.

За даними Reuters, репутація Telegram в Південній Кореї постраждала кілька років тому після виявлення мережі, яка займалася сексуальним шантажем у чатах цієї програми.

Нагадаємо, що російські окупанти та пропагандисти активно використовують Telegram для комунікації на полі бою в Україні, а також для вербування людей до участі у війні.

Засновника Telegram звинувачують у співпраці з злочинцями

Засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова затримали французькі спецслужби в аеропорту Ле-Бурже. Дурова звинувачують у відмові співпрацювати в розслідуванні кількох злочинів. За даними французької прокуратури, до Дурова пред'явлено 12 звинувачень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua