Південна Корея профінансує закупівлю поїздів Hyundai для України.

Поїзди Hyundai для України фінансує Південна Корея
Поїзди Hyundai для України фінансує Південна Корея

Рамкова угода між урядом України та урядом Республіки Корея щодо кредитів від Фонду економічного розвитку та співробітництва, дійсна на 2024-2029 роки, була ратифікована Верховною Радою України.

З ратифікацією угоди відкривається можливість фінансування важливих для української економіки проєктів, включаючи закупівлю 20 електропоїздів класу Інтерсіті+. Ця програма отримала позитивну оцінку від експертів корейського Фонду економічного розвитку та співробітництва. Деталі проєкту та угоди будуть уточнені на рівні Кабінету Міністрів України, а після цього буде підписана остаточна угода.

"Це стратегічна програма розширення парку поїздів Інтерсіті+, завдяки якій ми зможемо збільшити інтенсивність руху на наявних маршрутах та відкрити нові швидкісні маршрути. Це дозволить перевозити 6 млн пасажирів на рік, відповідаючи сучасним вимогам швидкісного руху. Дякую парламентарям за ратифікацію та продовжуємо працювати з урядовцями над підписанням угоди", - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Загальна вартість програми складає близько 450 млн доларів, включаючи сервісне обслуговування поїздів протягом 5 років. Поставка поїздів можлива через 18-24 місяці після підписання угоди. Корейські виробники також розглядали можливість локалізації виробництва в Україні, що має важливе значення для стимулювання вітчизняної економіки. Умови кредитування з боку Фонду економічного розвитку та співробітництва надаються зі значними пільгами, враховуючи соціальну значимість проєкту (загальний термін – до 40 років, сплата основної суми починається через 10 років).

Укрзалізниця також зосередиться на модернізації уже наявного рухомого складу та продовженні державної інвестиційної програми з будівництва нових поїздів для дальніх маршрутів. Це зробить пасажирську логістику доступнішою та зручнішою для мільйонів українців у найближчому майбутньому і сприятиме розвитку регіонів України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua