Південна Корея розглядає передачу Україні летальної зброї – ЗМІ.

Україна отримує летальну зброю від Південної Кореї
Україна отримує летальну зброю від Південної Кореї

Згідно інформації південнокорейського інформаційного агентства News1.kr, Україна може отримати летальну зброю від Південної Кореї у відповідь на відправлення північнокорейських військовослужбовців до нашої країни для участі війни на боці Росії.

Канцелярія президента оголосила про готовність розглянути всі сценарії відправлення північнокорейських спецпідрозділів до Росії та підготувати необхідні заходи. Було прийнято рішення про можливе постачання летальної зброї Україні у разі погіршення ситуації. Конкретні контрзаходи поки не розголошуються з метою збереження стратегічної двозначності. Проте підтримка оборонної та навіть наступальної зброї може бути розглянута, якщо обмеження виявлятимуться надто серйозними.

Остаточні рішення будуть залежати від рівня військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. Якщо цей показник перевищить прийнятну межу для Південної Кореї, то вона може надати Україні летальну зброю.

Раніше Сеул заявив про можливість відправки свого війська до України. У разі продовження незаконного військового співробітництва між Північною Кореєю і Росією, Піхеньян може чекати тверду відповідь від Сеула.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua