Північнокорейські хакери атакували німецьку компанію, яка виробляє системи ППО.

Атака північнокорейських хакерів на німецьку компанію
Атака північнокорейських хакерів на німецьку компанію

Німецька компанія Diehl Defense, що займається виробництвом систем ППО Iris-T, була атакована хакерами з Північної Кореї. Зловмисники використовували фейкові пропозиції роботи, що надійшли від американських постачальників зброї. Відкривши шкідливий PDF-файл, користувачі заражали свої комп'ютери шкідливим програмним забезпеченням, яке дозволяло хакерам перехоплювати управління цими комп'ютерами. Хакери створили атакуючий сервер під назвою Uberlingen, яка пов'язана з місцерозташуванням компанії Diehl Defense. Вони також створили автентичні сторінки входу, що створювали підозру й пошкодження німецьких користувачів.

Шпигунська атака на німецьку компанію Diehl Defense

У недавній хакерській атакі на компанію Diehl Defense, що виробляє системи ППО Iris-T, зловмисники використовували фейкові пропозиції роботи, щоб завдати шкоди комп'ютерам. Це дозволяло їм отримувати нелегальний доступ та перехоплювати управління цими комп'ютерами. Хакери використовували автентичні сторінки входу, що створювали підозру та вводили німецьких користувачів в оману. Хакери попередньо ретельно вивчали ситуацію в Німеччині перед атакою.

Українські хакери відповідають на атаки

Головне управління розвідки Міноборони України координувало атаку на понад 800 серверів в Росії. У результаті цієї атаки було повністю знищено всі документи та дані, що зберігалися на заражених серверах. Ці сервери були пов'язані з військовими, адміністративними та фінансовими установами, які використовувалися для агресії Росії проти України.

Також, в липні, українські хакери здійснили масштабну кібератаку на Банк Росії та інші фінансові установи в Росії. В результаті ряд ресурсів центрального банку працював із перебоями, а також були атаковані банки Зеніт, Газпромбанк та провайдери Інтернету.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua