Північнокорейські війська в Україні: Третя штурмова бригада назвала наслідки.

Північнокорейські війська в Україні: наслідки
Північнокорейські війська в Україні: наслідки

Солдати з Північної Кореї давно співпрацюють з Росією у військовому напрямі і їхня присутність на фронті в Україні не є новою, заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін. Він вказав, що бойові якості північнокорейських солдат можуть не бути найвищими, але вони все одно можуть істотно вплинути на ситуацію на фронті, навіть якщо замінять російські підрозділи. Заступник командира також підкреслив, що північнокорейці не мають обмежень у наданні допомоги, як це стосується западних партнерів України.

Водночас, глава Міністерства оборони Південної Кореї Кім Йон Хен висловив думку, що є велика ймовірність участі військових з Північної Кореї в війні на боці Росії в Україні. Ця інформація також підтверджується звітом Інституту вивчення війни, де йдеться, що солдати з Північної Кореї беруть участь у війні в Україні, а деякі отримують військову підготовку в Росії для можливого майбутнього розгортання разом з російськими силами.

У цілому, присутність північнокорейських військових на фронті пов'язана з використанням російською стороною зброї Північної Кореї.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua