Платять кошти, аби лягти у труну. Серед росіян набирає популярності незвичайна терапія.

Ілюстрація до новини про незвичайну терапію
Ілюстрація до новини про незвичайну терапію

У Росії дедалі більше людей звертаються до нового тренду - "гроботерапії", що вважається психологічною практикою для тих, хто втратив бажання жити. Російські ЗМІ повідомляють про цю новину.

Згідно з інформацією видання, основна ідея полягає в тому, що людина клається у живу труну, а родичі допомагають їй прощатися.

Як кажуть прихильники цього новаторського підходу, "це особливо важливо для тих, хто перебуває в глибокій депресії і не може знайти радість у житті. Через цю терапію, людина розуміє, що всі проблеми можна подолати, окрім смерті".

Ціна на такі послуги різняться. Наприклад, у Самарі мінімальна вартість цієї терапії становить 35 тисяч рублів (10 тисяч гривень), тоді як у Іжевську за можливість полежати в труні пропонують заплатити 150 тисяч рублів (45 тисяч гривень).

Однак, активісти громадського руху "Росія православна" насторожені таким захопленням: "Зокрема, ми під сумнів ставимо так звану 'гроботерапію' та інші окультні практики, що проявилися як способи вирішення психологічних проблем. Ці модні тенденції ніяк не мають відношення до справжньої терапії, а шкодять психічному здоров'ю молодого покоління. Фахівці мають бути більш критичними до таких трендів, щоб не допустити їх поширення і зменшити шкоду. Хвилює також зростаючий інтерес до квадроберів".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua