Поблизу кордону зі Словаччиною затримано депутата забороненої ОПЗЖ (оновлено).

Затримання депутата забороненої ОПЗЖ
Затримання депутата забороненої ОПЗЖ

Українські прикордонники затримали чоловіка, якого підозрюють у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Виявилося, що затриманий - депутат однієї з міських рад Черкаської області. Прикордонники виявили його біля паркану біля кордону зі Словаччиною.

За інформацією Держприкордонслужби, чоловіка доставили до прикордонного підрозділу з метою притягнення до адміністративної відповідальності. Депутата забороненої партії ОПЗЖ перебуває під домашнім арештом. Його підозрюють у виправдовуванні воєнних злочинів РФ та запереченні збройної агресії проти України.

Під час розслідування встановили, що він підтримував політику Кремля та поширював проросійські наративи про Україну. Також виявили, що підозрюваний підтримував зв'язок з колишнім народним депутатом України від Партії регіонів Володимиром Олійником.

7 серпня обвинуваченому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Його затримали під час спроби незаконного перетину кордону зі Словаччиною.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua