Чому зростає біткоїн: причини зростання курсу.

Чому зростає біткоїн: причини зростання курсу
Чому зростає біткоїн: причини зростання курсу

Біткоїн давно став лідируючою криптовалютою, що і не дивно. З нього почало зростати довір'я до крипти. Також курс (ціна) біткоїна постійно зростає, що вигідно для інвесторів. 

Розбираючи питання, чому біткоїн почав зростати або ж падати, варто розуміти, як працює крипта. Адже зростання і падіння біткоїна завжди має під собою реальні підстави. Тому відповіддю на питання, чому біткоїн зростає, стане його база, а точніше децентралізація і блокчейн. 

Чому біткоїн зростає в ціні? 

чому біткоїн почав зростати

Отже, чому курс біткоїна зростає, насправді досить проста система. Є певна стимуляція цього процесу. Почнемо з того, що біткоїн, будучи першою і найвідомішою криптовалютою у світі, постійно привертає увагу як інвесторів, так і широкої громадськості. Зростання курсу біткоїна є предметом численних спекуляцій та аналізу, оскільки ця цифрова валюта демонструє як раптові стрибки вартості, так і тривалі періоди підйому. Тобто, чому почав зростати біткоїн, для цього склалось як мінімум кілька умов. Просто так зростати курс не буде, як і з традиційними грошима. 

Якщо розібратись, то є всього кілька факторів, які суттєво впливають на курс біткоїна: 

  1. Кількість монет, які обмежені. Біткоїн відрізняється від традиційних валют та інших криптовалют тим, що його пропозиція строго обмежене. Всього може бути створено 21 мільйон біткоїнів, і ця сума ніколи не зміниться. Як би не змінювався ринок, а нових монет немає. Обмеженість пропозиції означає, що при підвищенні попиту ціна може суттєво зростати, оскільки нові монети не можуть бути випущені для задоволення попиту. Така проста особливість дозволяє курсу біткоїна частіше зростати, ніж падати. 

  2. Інвестиції. В останні роки великі фінансові компанії та інституційні інвестори почали активно цікавитись криптовалютами, зокрема біткоїном. В останні роки багато фінансових організацій почали використовувати біткоїн, щоб захистити активи, і гроші в цілому. Цей тренд влекає за собою значне збільшення попиту на біткоїн, що і підштовхує його вартість вгору.

чому біткоїн зросте

Інвестування в цілому є найважливішим фактором, який просуває біткоїн. Про що йдеться: 

  1. Прямі інвестиції в біткоїн.

  2. Створення криптофондів для роздрібних інвесторів.

  3. Визнання біткоїна як активу для хеджування інфляції.

Тобто різноманітні інвестиції безпосередньо впливають на курс біткоїна. 

чому біткоїн зросте в ціні

Також важливим є прийняття біткоїна в якості засобу платежу. Ще одна причина зростання біткоїна — це його поступове визнання як легітимного засобу платежу в різних країнах та компаніях. Деякі великі компанії почали приймати біткоїн для оплати товарів та послуг, що збільшує його використання в повсякденному житті. Чим більше людей починають використовувати біткоїн для реальних транзакцій, тим вищий попит на цю криптовалюту, що неминуче призводить до зростання її курсу. Якщо вже говорити про цей важливий процес, то навіть на рівні держави розглядається варіант впровадження криптовалюти. 

Додаткові фактори, які впливають на зростання курсу біткоїна 

Є й таке поняття, як посилення регуляції криптовалют. З одного боку цей процес означає більше контролю і менше свободи, він все ж може позитивно вплинути на біткоїн. Чіткі правила і закони, що регулюють ринок криптовалют, роблять його більш безпечним для інвесторів. Якщо раніше багато уникали інвестицій у біткоїн через відсутність правової бази, то тепер завдяки більш чіткому регулюванню інвестори відчувають себе більш захищеними, що збільшує попит.

чому курс біткоїна зростає

Як це позначається на зростанні біткоїна: 

  1. Підвищення довіри з боку традиційних фінансових гравців.

  2. Захист інвесторів від шахрайства.

  3. Стимулювання масового прийняття біткоїна.

Також є поняття, як халвінг. Кожні чотири роки відбувається так званий халвінг — процес зменшення нагороди за добування нового блоку біткоїнів вдвічі. Халвінг обмежує пропозицію нових монет на ринку, що при постійному або зростаючому попиті призводить до зростання ціни. Востаннє це трапилося ще 4 роки тому. 

Якщо потрібно розглянути ще один значущий фактор, то варто звернути увагу і на макроекономічні фактори. Загальна економічна нестабільність, висока інфляція і геополітична невизначеність також сприяють зростанню біткоїна. Працює це досить просто: є економічна криза, і вона впливає на класичні гроші. Тобто вони отримують знецінення. В таких умовах інвестори шукають альтернативу, і от тоді на допомогу може прийти криптовалюта. Біткоїн, як децентралізована і незалежна від держав валюта, сприймається як безпечна гавань в таких умовах.

чому почав зростати біткоїн

Які фактори можуть суттєво дестабілізувати ситуацію: 

  1. Інфляція. Тобто збільшується розрив між заробітком та цінами на послуги, товари. 

  2. санкції і супутні кризи.

  3. Недовіра до класичної валюти. 

Цих факторів достатньо, щоб поступово виросло довір'я до крипти та збільшився курс біткоїна. 

Впровадження нових технологій 

Криптовалютні технології продовжують розвиватись, і це також позитивно впливає на курс біткоїна. Розвиток інфраструктури для зберігання, торгівлі та використання біткоїнів робить його більш доступним і зручним для користувачів. Це приваблює нових учасників на ринок і стимулює подальше зростання курсу.

Що може вплинути на курс біткоїна: 

  1. Чим більше зростає надійність блокчейна, тим більше розвивається технологія далі. Це сприяє зростанню курсу біткоїна.

  2. Впровадження біткоїна у фінансові додатки та платіжні системи.

  3. Чим більше криптобірж, тим краще. 

Щоб передбачити курс біткоїна, потрібно розуміти, наскільки він буде в тренді в наступні роки. Станом на 2024 рік експерти прогнозують подальше зростання біткоїна. Це важливий нюанс. В решті різноманітні фактори можуть негативно вплинути на весь процес (падіння курсу біткоїна). 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua