Погода у вересні відхилиться від норми: прогноз на місяць.

Прогноз погоди на вересень
Прогноз погоди на вересень

Температура повітря в Україні в вересні буде вищою за норму

За прогнозами "Укргідрометцентру", у вересні середня місячна температура повітря в Україні буде коливатися в межах 15-20 градусів тепла (у Карпатах 13-14 градусів), що на два градуси вище за норму.

Прогнози також показують, що місячна кількість опадів буде на рівні 37-76 мм, а в Карпатах місцями може сягати 97-111 мм, що відповідає нормі.

"Вересень - перехідний місяць від літа до осені, якому властиве загальне зниження температури, послаблення грозової діяльності", - нагадують фахівці.

Статистика показує, що середня місячна температура повітря зазвичай становить 13-17 градусів, а в південній частині сягає 18-20 градусів. Гірські райони мають температуру від 9 до 15 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря у вересні становить 1-7 градусів морозу, а на півдні Херсонської та Запорізької областей - 0-1 градус тепла, в Криму - до 5,5 градуса тепла.

Абсолютний максимум температури повітря в осені зазвичай сягає 33-38,8 градуса, але гірські райони можуть досягати 24-32 градусів тепла.

Середня місячна кількість опадів становить 37-74 мм, а в південній частині місцями 28-36 мм. А на Прикарпатті, Закарпатті та в Карпатах може випасти 77-108 мм, а на високогір'ї Карпат - до 130 мм.

Заморозки в повітрі починаються у другій та третій декадах, але в Карпатах та деяких областях вони можуть з'явитися вже у першій декаді вересня.

Нагадаємо, що сьогодні, 1 вересня, буде мінлива хмарність, а опадів не передбачається.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua