​Польща починає будівництво укріплень на кордоні з Білоруссю, РФ та Україною.

Польща будує укріплення на кордоні
Польща будує укріплення на кордоні

Польща планує придбати важку інженерну техніку для захисту кордонів

Польща має намір придбати важку інженерну техніку для створення загороджень на кордоні з Білоруссю, Росією та Україною. Зазначені контракти оцінюються понад $150 млн, повідомив заступник міністра національної оборони Цезарій Томчик.

«У рамках будівництва «Східного щита» та ліквідації наслідків повені, ми плануємо придбати важку техніку на суму понад $150 млн для підсилення саперів та підрозділів, які будуватимуть інженерні загородження на кордонах з Білоруссю, Росією та Україною», - зазначив він.

Раніше Цезарій Томчик інформував про початок будівництва «Східного щита» до кінця поточного року. Проект передбачає створення мережі укріплень, загороджень, бункерів та розвідувальних систем на кордонах з Росією та Білоруссю.

Вартість проекту та ситуація на кордоні України з Польщею

Вартість будівництва «Східного щита» приблизно 10 млрд злотих (понад $2,5 млрд), а завершення проекту заплановано на 2028 рік.

Наразі на кордоні України з Польщею немає нових блокад, і рух вантажних автомобілів відбувається без перешкод. Про це повідомлено Держприкордонслужбою.

Представник ДПСУ наголосив, що українські та польські служби продовжують спілкуватися, а українські дипломатичні установи в Польщі контролюють ситуацію.

Блокування пункту пропуску «Медика - Шегині»

Польські фермери готуються до блокування пункту пропуску «Медика - Шегині». Вони анонсували акцію протесту, плануючи припинити рух вантажних автомобілів перед цим пунктом пропуску з 8 жовтня до 31 грудня 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua