Постпред Євросоюзу закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії.

Постпред Євросоюзу закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії
Постпред Євросоюзу закликав ООН не залишати безкарними злочини Росії

Постійний представник Євросоюзу при ООН Ставрос Ламбрінідіс заявив, що відповідальність за місцехарактерні та воєнні злочини проти України та міжнародного права лежить на Росії та її керівництві. Він закликав покарати їх за це. Крім того, Ламбрінідіс наголосив на тому, що Росія використовує продовольство як зброю та підриває глобальну продовольчу безпеку. За словами Ламбрінідіса, якщо міжнародні злочини Росії залишаться безкарними, це призведе до "дуже темного світу".

Постпред Євросоюзу зазначив, що Росія та її керівництво повинні нести відповідальність за військову агресію та інші важкі злочини, а також за завдані війною збитки. Він згадав про ордери на арешт, видані Міжнародним кримінальним судом, включаючи ордери на арешт президента РФ.

Ставрос Ламбрінідіс наголосив на підтримці ЄС мирного врегулювання конфлікту в Україні на основі Статуту ООН та вимагає виведення російських військ з усієї території країни. Він також закликав всі країни, які прагнуть справедливого та тривалого миру, передати це послання ООН керівництву Росії.

Представник Європейського Союзу також закликає треті країни припинити будь-яку допомогу Росії в її агресивній війні. Він підкреслює, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну та захищати Статут ООН у відповідь на російську агресію, і вони будуть робити це скільки завгодно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua