Повернення Трампа до влади може змінити курс США щодо членства України в НАТО, — FT.

Трамп повертається до влади
Трамп повертається до влади

Українське майбутнє як нейтральної країни без членства в НАТО стає все більш обговорюваним. Це стає особливо актуальним в контексті можливих змін в політиці США, особливо якщо до влади повернеться Дональд Трамп. Багато людей спекулюють про можливе зрадництво США відносно України, але питання нейтралітету стає все більш важливим.

"Нейтралітет - це, очевидно, те, що вони [росіяни] вважають для себе екзистенційно важливим", - заявив Джей Ді Венс, потенційний кандидат на посаду віце-президента від республіканців.

Адміністрація Байдена категорично відкидає ідею нейтралітету для України, стверджуючи, що Росія все ще намагається захопити українську територію. Україна наполягає на повному відновленні своєї територіальної цілісності, включаючи Крим, і прагне вступити до НАТО, де вона отримує підтримку від США та її європейських союзників.

"Найбільшою перешкодою на шляху до миру є не глибоке небажання України йти на територіальні поступки — хоча вона може це зробити. Це факт, що Росія все одно буде вимагати врегулювання, яке передбачає підкорення 80% території України, яку вона не контролює", - вважає Гідеон Рахман.

У Вашингтоні також розглядають "ізраїльський варіант" розвитку України, який передбачає отримання військової допомоги для самостійного стримування російської агресії, але без формальних договірних зобов'язань.

За словами Гідеона Рахмана, Путін очікує подальших подій в Америці, оскільки адміністрація Байдена не приймає ідею нейтралітету для України, в той час як адміністрація Трампа-Венса може це зробити. Тому Путін має стимул продовжувати війну, поки результати виборів в США залишаються невизначеними.

Раніше видання The Hill розглядало можливість захисту України від Росії поза складом НАТО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua