Повістку від ТЦК на легітимність можна перевірити у додатку «Резерв+» – Міноборони.

Повістка від ТЦК у додатку
Повістка від ТЦК у додатку

Військовозобов'язані зможуть перевірити легітимність підпису через сканування QR-кодів у системі "Резерв+". Про це повідомив керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий в ефірі телемарафону.

За його словами, у реєстрі "Оберіг" було спрощено видачу повісток. Тепер можна автоматично згенерувати повістку та підписати електронним підписом начальника ТЦК. Потім вона буде доставлена до військовозобов'язаного. Щоб перевірити, чи дійсно цей підпис начальника ТЦК та чи він легітимний, військовозобов'язаний може сканувати QR-код в застосунку "Резерв+".

Згідно зі словами Берестового, введення сканування QR-кодів у систему "Резерв+" допоможе розвіяти міфи та страхи щодо додатку. Раніше частина українців боялася скористатися "Резерв+" через поширення фейків про нього.

"Резерв+" - це український мобільний застосунок, розроблений Міністерством оборони України. Він дає змогу призовникам, військовозобов'язаним та резервістам оновити свої облікові дані та отримати електронний військово-обліковий документ. Застосунок був запущений у травні 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua