Повітряні сили повідомили, чим окупанти атакували Україну вночі.

Атака окупантів на Україну вночі
Атака окупантів на Україну вночі

30 серпня Російська Федерація здійснила напад на Україну за допомогою балістичної ракети та безпілотників, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Було здійснено запуск балістичної ракети "Іскандер-М" з Криму, а також 18 ударних безпілотників типу Shahed-131/136 з районів Приморсько-Ахтарська та Курська. В результаті противітряного заходу було знищено 12 ударних БпЛА Shahed-131/136, а ще чотири втратили локацію самостійно, - заявив Олещук.

Захисна система працювала у Вінницькій, Миколаївській, Дніпропетровській, Херсонській та Сумській областях.

Нагадаємо, що вночі 30 серпня в окупованому Криму сталося кілька вибухів. Росія стверджує, що в деяких районах було здійснено напад безпілотниками.

Як повідомлялося, ворог влаштував авіаційний наступ по цивільній інфраструктурі міста Суми, що призвело до виникнення пожежі. Зазначається, що у окремих мікрорайонах є задимлення повітря. Місцевим жителям рекомендують зачинити вікна та двері та уникати виходу на ліквідацію наслідків ворожого нападу. Владні структури повідомляють про постраждалих. Рятувальні служби займаються ліквідацією наслідків.

Оккупантам також вдалося завдати шкоди промисловому підприємству в Марганецькій громаді Дніпропетровської області, а також збити чотири безпілотники "Шахед" над регіоном.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua