«Пожертвував» доньці і зятю $23 млн: Швейцарія зловила на гарячому мільярдера з Росії.

Мільярдер з Росії передає кошти
Мільярдер з Росії передає кошти

Олігарх Герман Хан намагався передати $23 млн своїй родині, проте суд в Швейцарії заблокував цей переказ. Гроші були заморожені на рахунку в швейцарському банку. Назва організації, через яку відбувався переказ, не розкривається. Банк також заблокував рахунки Хана і повідомив про це Державний секретаріат з економічних питань.

Банк, що здійснював блокування переказу, залишається невідомим. Рішення про заборону переказу грошей Хана було прийняте самою фінансовою організацією, після чого банк заблокував рахунок та повідомив Державний секретаріат з економічних питань (Seco). Суд у Швейцарії розглянув позов Хана, але вирішив залишити кошти замороженими.

Герман Хан має четверо дітей, включаючи двох дочок та двох синів. Старша дочка заміжня за голландським адвокатом Алексом Ван дер Цваном. Було встановлено, що Ван дер Цван надав неправдиві свідчення ФБР щодо його зв'язків з партнером Пола Манафорта, колишнього голови передвиборної кампанії Дональда Трампа.

У серпні минулого року Міністерство фінансів США включило Хана до списку санкцій, разом з Російським союзом промисловців та підприємців. Олігарх також підлягає персональним міжнародним санкціям 27 країн Євросоюзу, Великої Британії, Канади, Швейцарії, Австралії та інших держав через вторгнення Росії в Україну.

Також відомо, що Дмитро Фірташ, інший український олігарх, судиться з президентом України Володимиром Зеленським через застосування до нього персональних санкцій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua