Пожежа на ЗАЕС та вибухи в Курську: головне за ніч.

Пожежа на ЗАЕС та вибухи в Курську
Пожежа на ЗАЕС та вибухи в Курську

У ніч на Запорізькій атомній електростанції відбулася пожежа, яка супроводжувалася густим димом. У місті Курськ знову сталися вибухи. Демократи закликають президента США розкрити дані про втручання у вибори. Інформацію про це зібрали журналісти газети "Главком".

У Парижі літні Олімпійські ігри завершилися урочисто (фото)

У понеділок, 11 серпня, відбулася церемонія закриття Олімпійських ігор в Парижі. Українські спортсмени, які брали участь у змаганнях у 23 видах спорту, вибороли 12 медалей - 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові.

Цей результат дозволив Україні посісти 22-е місце у медальному заліку, що є найкращим результатом за останні 12 років.

Пожежа на Запорізькій атомній електростанції: Зеленський висловив свою реакцію на провокацію росіян

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що пожежу на Запорізькій атомній електростанції спричинили російські окупанти. Незважаючи на те, що радіаційний фон залишається нормальним, ситуація є небезпечною через те, що станцію окуповано російськими військами.

Зеленський закликав міжнародне співтовариство та МАГАТЕ втрутитися, наголошуючи, що тільки повернення Запорізької атомної електростанції під український контроль зможе гарантувати безпеку.

МАГАТЕ проінформував про вибухи та дим на Запорізькій АЕС

Фахівці МАГАТЕ повідомили про сильний дим, який піднявся з північної частини Запорізької атомної електростанції після серії вибухів. За інформацією російської сторони, яка контролює станцію, це сталося через можливу атаку безпілотного літального апарату. Варто зазначити, що російські війська контролюють Запорізьку АЕС та замінили персонал станції.

Таким чином, МАГАТЕ підтверджує версію російської сторони щодо подій, яка раніше спростувалася після звинувачень у провокаційних обстрілах Запорізької АЕС.

Енергоатом вказав причини пожежі на Запорізькій АЕС

На Запорізькій атомній електростанції сталася пожежа, яка зайняла градирню номер один та пошкодила інше обладнання. За даними Енергоатому, російські окупанти використовують будівлі та споруди Запорізької АЕС як військові склади, що збільшує ризик виникнення пожеж. Градирні також використовуються для зберігання військової техніки та амуніції.

Демократи закликають Трампа розкрити дані про втручання у вибори - Washington Post

Двоє демократів з Палати представників США закликали уряд провести брифінги та оприлюднити інформацію про можливі спроби зовнішнього втручання у вибори. Аналітики та розвідувачі висловили занепокоєння щодо можливих кібератак на систему електронної пошти представників команди Дональда Трампа, яких, за інформацією, здійснили хакери з Ірану. Про це повідомляє газета Washington Post.

У Курську сталися вибухи

Вночі в Курську сталися вибухи, пов'язані з роботою системи протиповітряної оборони. Місцева влада закликала жителів шукати притулок та оголосила надзвичайну ситуацію через ракетну небезпеку. Про це повідомив в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua