ППО Росії як куца ковдра: ЗСУ обмежують можливості окупантів.

Накриття російського ППО на ЗСУ
Накриття російського ППО на ЗСУ

Інтенсивність ударів Сил оборони України по території Росії зростає, що свідчить про те, що російська протиповітряна оборона не може справитися з роботою ЗСУ. Про це заявив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

"Російська ППО останнім часом нагадує вже куцу ковдру, яку можна натягнути тільки на якусь дуже важливу частину "тіла" цієї країни. І це пов'язано із системною роботою Збройних сил України зі зменшення можливостей Російської Федерації щодо прикриття власних об'єктів", - сказав Рябих.

За словами Рябиха, більшість російських систем протиповітряної оборони зараз сконцентровано в районі лінії фронту для прикриття військ. Велика кількість засобів протиповітряної оборони також задіяна для прикриття Криму та Керченського мосту, а також резиденції Путіна.

Експерт звернув увагу на те, що важливою частиною боротьби з дронами та ракетами є засоби виявлення - це очі будь-якої системи протиповітряної оборони. Однак, після знищення критичної кількості літаків дальнього радіолокаційного виявлення та розвідувальних безпілотників, а також ліквідації радіолокаційних станцій, можливості Росії з ведення розвідки та забезпечення роботи системи протиповітряної оборони значно скоротилися.

За словами Рябиха, після збільшення можливостей України з завдання ударів із застосуванням усіх видів розвідки, якість проходження російської системи протиповітряної оборони також зросла. І цей процес триватиме, оскільки темпи знищення російських засобів протиповітряної оборони наразі перевищують можливості Росії масово їх виробляти.

"А взяти ППО загалом ніде, тому що, повторюю, ця ковдра протиповітряної оборони стала дуже куцою і стає дедалі меншою", - додав Рябих.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua