Працівники ТЦК прокоментували рейд після концерту «Океану Ельзи».

Реакція ТЦК на концерт Океану Ельзи
Реакція ТЦК на концерт Океану Ельзи

Згідно з повідомленням Укрінформу, перевірка військово-облікових документів учасників концерту гурту "Океан Ельзи", який відбувся 11 жовтня у Київському міському ТЦК та СП, проводилася співробітниками Національної поліції України. Про це повідомили в заяві.

«Затримання громадян, які порушили норми Закону, відбувалося співробітниками Національної поліції України. Конфліктних ситуацій за участі військовослужбовців ТЦК зафіксовано не було», - зазначено в заяві.

Увечері 11 жовтня після закінчення концерту в Палаці спорту, кілька десятків співробітників ТЦК та СП провели перевірку військово-облікових документів у військовозобов’язаних. Тих, у кого виявилися проблеми з документами або хто відмовився їх показати, затримали і доставили до ТЦК, а іншим видалали повістки і відпустили.

Народний депутат Микита Потураєв вважає, що перевірка документів після концерту "Океану Ельзи" не є загрозою для української культури.

Зазначимо, що Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації, на період особливого режиму. Раніше, день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua