Президент Ізраїлю закликав повстати проти іранської осі на Близькому Сході.

Президент Ізраїлю закликає повстати проти іранської осі на Близькому Сході
Президент Ізраїлю закликає повстати проти іранської осі на Близькому Сході

Президент Ізраїлю закликає ліванський та іранський народи "повстати"

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог звернувся до ліванського та іранського народу з закликом "повстати" і протистояти іранській осі. Про це він заявив на саудівському каналі Al Arabiya.

"Якщо ми протистоятимемо цьому і будемо разом жорсткими, ми, безумовно, можемо сподіватися на краще майбутнє і створити в регіоні структуру, подібну до НАТО, яка блокує радикалізм", - сказав він.

Герцог не пояснив, як Ізраїль може реагувати на ракетний удар Ірану, але зазначив, що "ми розглядаємо всі можливі варіанти". Герцог наголосив, що "цю війну проти нас веде імперія зла, Іран та його проксі. У нас є 101 заручник у підземеллях Гази, які страждають. Ми воюємо на півночі та на півдні, в Газі та Лівані. Ми намагаємося змінити ситуацію і принести надію народам Близького Сходу.

Герцог вбачає в цьому моменті "золоту можливість для сил, які прагнуть кращого майбутнього для Близького Сходу, рухатися вперед з новими ідеями та планами для вирішення конфлікту". Президент стверджує, що Ізраїль дотримується міжнародного права і піклується про своїх сусідів.

"Люди в секторі Газа заслуговують на краще майбутнє, так само як і наші сусіди, і ми заслуговуємо на кращий день і краще майбутнє як їхні сусіди", - зазначив він.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua