Прикордонники оцінили ситуацію на кордоні з Білоруссю.

Прикордонники на кордоні з Білоруссю
Прикордонники на кордоні з Білоруссю

Державна прикордонна служба повідомляє, що не має жодної інформації про діяльність російських ДРГ на кордоні з Білоруссю.

"Ми не зафіксували жодних російських ДРГ по кордону з Білоруссю. Ситуація там вже довгий час під повним контролем. Єдине, що може спричиняти хвилювання, це білоруські прикордонники або, можливо, якісь інші елементи, що знаходяться поруч із кордоном, які побоюються наших манекенів і намагаються примусити українців перейти кордон, користуючись аудіозаписами про борщ, сало, горілку і т.д.", - заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Демченко також заявив, що ДПСУ не зафіксувала жодного інформаційного впливу під час своєї контрольної діяльності на кордоні.

Речник також повідомив, що неможливо виключити можливість переміщення техніки до Білорусі з метою загострення ситуації.

"Можливо, вона знаходиться десь разом з особовим складом, але це невелика кількість підрозділів і вони знаходяться на певній відстані від нашого кордону. Не бачили жодних ознак того, що білоруська військова техніка знаходиться дуже близько до нашого кордону, і не помічали переміщення особового складу", - зазначив він.

Демченко також зазначив, що в ДПСУ не спостерігалося жодних змін у діях білоруських прикордонних військ і Комітету прикордонної служби Білорусі.

"Треба розуміти, що загалом кордон з Білоруссю, як напрямок, є для нас загрозливим. Ми приділяємо йому особливу увагу", - заявив речник.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua