Прикордонники розповіли, чи перевіряють оновлення даних у військовозобов'язаних жінок.

Прикордонники перевіряють оновлення даних у жінок
Прикордонники перевіряють оновлення даних у жінок

Прикордонники не перевірятимуть оновлення даних у військовозобов'язаних жінок

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що прикордонники не будуть перевіряти оновлення даних у військовозобов'язаних жінок. Таке обмеження стосується лише чоловіків у віці від 18 до 60 років.

«Щодо категорії жінок, то вкотре зазначу, що обмеження на кордоні стосуються тільки чоловіків – громадян України у віці від 18 до 60. Інші категорії, жінки, юнаки, вони не обмежені в праві перетину кордону», – сказав він.

З 17 липня українським чоловікам віком 18-60 років потрібно мати військовий квиток для перетину кордону. Проте, це не стосується жінок та інших категорій громадян України.

Нагадаємо, що уряд прийняв постанову, яка регулює бронювання військовозобов'язаних працівників. Цифровізація процесу бронювання тепер доступна в застосунку «Дії». У застосунку «Резерв+» з'явилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа.

Нові правила бронювання передбачають обов'язкове бронювання до 100% працівників підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК) та енергетики. Також збільшилась тривалість бронювання з 6 до 12 місяців для критичних підприємств і дозволено бронювати військовозобов'язаних з дефіцитними військово-обліковими спеціальностями.

Раніше повідомлялося, що на прикордонних пунктах пропуску не видають повістки. Проте, на КПП можуть перебувати працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua