Примусова евакуація на Донеччині. Влада назвала населені пункти, з яких вивозитимуть людей.

Евакуація на Донеччині: названі пункти вивозу
Евакуація на Донеччині: названі пункти вивозу

Примусова евакуація дітей на Донеччині

У зв'язку зі складною ситуацією на Донеччині, прийнято рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми батьками з окремих населених пунктів. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Розповідаючи про рішення, Філашкін зазначив, що евакуація проводиться з населених пунктів, що знаходяться на відстані 10 км від лінії розмежування.

Родини доправляємо до евакуаційного хабу, а звідти далі – до місць тимчасового проживання у Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України

Філашкін зазначив, що для цієї місії використовуються броньовані транспортні засоби, які надають поліція та ДСНС.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації наголосив, що місто Торецьк руйнується авіабомбами і вже залишилося дуже мало мешканців. Загалом, на прифронтових територіях Донеччини наразі проживають 63 тис. людей, включаючи 3400 дітей, але через постійне продвиження лінії фронту, люди змушені залишати свої домівки.

Евакуація на Сумщині

На Сумщині також оголошено евакуацію місцевого населення з 23 населених пунктів п'яти громад Сумського району. За словами голови Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха, це стосується зони прикордоння на відстані 10 км від лінії розмежування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua