Прогноз курсу валют: чи долар може подорожчати до 45 гривень до кінця року.

Прогноз курсу долара до 45 гривень
Прогноз курсу долара до 45 гривень

Економіст Данило Монін попередив про можливе значне послаблення гривні до кінця 2024 року. За його словами, Національному банку України (НБУ) буде складно зберегти курс долара на рівні 41-42 гривні.

НБУ може це робити (утримувати курс гривні, – ред.), але інші фактори говорять про недоцільність цієї дії зараз. - Данило Монін

Економіст вважає, що ситуація на валютному ринку, ймовірно, буде розвиватися з девальваційним сценарієм.

Однією з основних причин очікуваної девальвації є середній курс долара, визначений в проекті державного бюджету, який становить 45 гривень. Це може спонукати НБУ розпочати планову девальвацію національної валюти.

Курс долара

Прогнози економіста

За прогнозами економіста, до кінця 2024 року курс долара може досягти 43 гривні, а найвище значення, до якого може підійти валюта - 44 гривні.

Експерт наголошує на необхідності обережного ставлення до заощаджень у зв'язку з поточною ситуацією на валютному ринку. Він рекомендує обирати надійні депозити, щоб зменшити ризики в разі можливої девальвації гривні.

Оптимістичні прогнози

У свою чергу, економіст Олег Устенко, який раніше був радником президента України, поділився своїми оптимістичними прогнозами щодо курсу валют.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua