Прогноз на осінь: як довго погода в Україні радуватиме теплом.

Прогноз погоди українською мовою
Прогноз погоди українською мовою

Україна очікує теплу осінь 2024 року

За даними Укргідрометцентру, восени 2024 року в Україні буде більше теплих днів, ніж холодних. Середньомісячна температура у вересні та жовтні буде вищою за норму на 2-3 градуси. Однак у листопаді температура повернеться до звичайних показників для цієї пори року.

Речниця Укргідрометцентру, Наталія Птуха, зазначила, що метеорологічна осінь ще не розпочалася, оскільки середньодобова температура повинна бути не більше 15 градусів протягом кількох днів поспіль.

Фахівець підкреслила тенденцію до потепління, яка спостерігається останніми роками. Теплі періоди стають довшими та інтенсивнішими, а холодні періоди стають коротшими і менш суворими. Це стосується всіх сезонів.

Відносно опадів, у вересні буде дефіцит, проте в жовтні та листопаді ситуація нормалізується.

Щодо зими, Птуха попередила синоптиків про необхідність бути обережними в прогнозах. Хоча очікується менше холодних періодів і вони будуть менш інтенсивними, українцям все ж таки слід бути готовими до різних погодних умов. Зазначено, що сезонність в Україні залишається і зимові погодні явища все ще будуть спостерігатися, можливо, у більш м'якій формі.

Українців також чекає тепла та сонячна погода на вихідних, як було прогнозовано Гідрометцентром.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua