Пропагандисти РФ «фотошоплять» хрести, щоб показати великі втрати ЗСУ.

фотомонтаж російських пропагандистів хрестами ЗСУ
фотомонтаж російських пропагандистів хрестами ЗСУ

Пропагандисти створюють фотографії з надписами на могильних хрестах, щоб розповсюджувати чутки про втрати в українській армії. Але ці фото є підробкою. На них зображені таблички з граматично неправильними фразами і саморобними хрестами без квітів.

Насправді, коли неможливо одразу визначити загиблого бійця, його тіло зберігається в морзі для подальшої ідентифікації і пошуку родичів. Тіла полеглих воїнів поховують гідно, а група "Чорний тюльпан" повертає додому тіла солдат, які не можна відразу забрати з поля бою.

Не вірте усім "фотодоказам" про недбале поховання українських воїнів. Будьте обачними і не дозволяйте ворогу впливати на внутрішню ситуацію в Україні.

Журналісти також спростували інформацію про можливе призначення начальника Головного управління розвідки наступним президентом країни з підтримкою ЦРУ. Також стало відомо, що поширюються дезінформацію про наказ військових прорватися на Курську АЕС та закласти там вибухівку.

Центр протидії дезінформації також спростовує чутки про "зникнення" 152-ї окремої єгерської бригади та її командира під час боїв на Покровському напрямку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua