Путін одноосібно вирішуватиме, що потрібно знати росіянам - ISW.

Путін одноосібно вирішуватиме, що знати росіянам
Путін одноосібно вирішуватиме, що знати росіянам

РФ може обмежити доступ до інформації

Комітет Держдуми РФ з інформаційної політики підтримав законопроект, що передбачає можливість президентові Володимиру Путіну встановлювати обмеження на доступ до інформації. Такі обмеження мають захищати основи конституційного ладу, моральність, здоров'я, права та інтереси інших людей, а також забезпечувати оборону та безпеку держави.

Згідно з цими поправками, Роскомнагляд отримає право керувати мережами зв'язку та видаляти "заборонену" інформацію за вказівкою генпрокурора Росії.

Вчені з інституту вивчення війни вбачають, що підтримка цих поправок дозволить президентові стати арбітром у визначенні поведінки та ідеалів в російському інформаційному просторі.

Також російська влада активно контролює поведінку мігрантів. Представник ЛДПР Леонід Слуцький запропонував встановити "Кодекс мігрантів", який зобов'язує мігрантів інтегруватися в російську культуру та правила. Крім того, розглядається законопроект про необхідність відкритості соціальних медіа-каналів з більш ніж 10 000 підписників та обмеження кількості SIM-карт для мігрантів.

Фахівці вважають, що такі кроки спрямовані на спокій ультранаціоналістичної спільноти, що підтримувала повстання Евгена Пригожина. Крім того, ці заходи допоможуть Міністерству оборони РФ залучати мігрантів до військової служби. Але ідея зменшення загрози ісламського екстремізму в Росії не є головною метою ініціаторів змін.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua