"Путін розчарований": Голова комітету НАТО про ядерні погрози Росії.

Путін розчарований: голова комітету НАТО про ядерні погрози Росії
Путін розчарований: голова комітету НАТО про ядерні погрози Росії

НАТО: Путін незадоволений результатами війни в Україні

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер прокоментував заяви Володимира Путіна щодо перегляду доктрини ядерного стримування Росії. Він вважає, що ці заяви свідчать про незадоволення Путіна результатами війни в Україні.

Бауер, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", зазначив, що Росія не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей у війні з Україною. Він сказав: "Вони планували захопити Київ протягом п'яти днів, свернути уряд і встановити маріонетковий режим - жодна ціль не була досягнута".

Адмірал наголосив, що Україна здійснює успішні атаки на російські цілі з підтримкою партнерів з 50 країн. Він привів приклади недавніх атак на склади зброї та нафтопереробні заводи в Росії.

Бауер підкреслив, що дії України відповідають міжнародному праву: "Самооборона не обмежується кордонами. Можна напасти на націю, яка напала на вас, щоб послабити її здатність продовжувати боротьбу проти вас".

Про заяви Путіна, що країни, які підтримують Україну, є учасниками війни, Бауер заявив: "Ми не є учасниками війни. Те, що ми робимо, відповідає статуту ООН: ми допомагаємо нації, яка захищається від агресора".

Голова Військового комітету НАТО підкреслив важливість підтримки України і зазначив, що це питання стосується не лише суверенітету України, а й захисту міжнародного порядку, заснованого на правилах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua