Путін затягує війну, але це може не спрацювати – аналіз ISW.

Путін затягує війну, результати аналізу ISW
Путін затягує війну, результати аналізу ISW

Стратегія Путіна: затягування війни з Україною

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) виявили, що стратегія Володимира Путіна полягає в затягуванні війни з Україною, з метою виснаження української армії. Проте цей план може провалитися.

Російське військове командування наказало своїм військам протягом року продовжувати наступальні дії на сході та північному сході України, з метою виснаження Збройних сил України і заваджання їм зібрати достатні сили для контрнаступу.

«Путін і російське військове командування, ймовірно, розглядають збереження ініціативи на всьому театрі воєнних дій в якості стратегічного пріоритету. Вони продемонстрували свою толерантність до тривалих наступальних операцій, що призводять до поступового, повзучого просування, далекого від запланованих оперативних цілей», - йдеться у звіті ISW.

Аналітики також відзначили, що зараз російське військове керівництво намагається ліквідувати загрозу з боку Збройних Сил України в Курській області, одночасно продовжуючи наступальний тиск на сході України.

Ігор Гіркін, колишній російський офіцер та націоналіст, який зараз перебуває у в'язниці, висловив сумніви щодо офіційної стратегії перемоги, яку пропагує Кремль.

За даними експерта з аналізу відкритих даних Юліана Рьопке, сили оборони зуміли зупинити наступ російських військ у районі Селидового, однак, українським захисникам, ймовірно, доведеться покинути місто через загрозу оточення.

Наразі у Покровську на Донеччині проживає близько 12 тисяч людей, серед яких 68 дітей, повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua