"Рада 7" при президентові на спецзасіданні обговорить підвищення податків.

Президент і Рада обговорюють підвищення податків
Президент і Рада обговорюють підвищення податків

Учасники Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану будуть обговорювати законопроєкт про підвищення податків. Цей законопроєкт має на меті поповнити бюджет на 125 млрд гривень у цьому році і на 341,9 млрд гривень у наступному році. Про це повідомив Олег Гороховський, член ради та співзасновник monobank.

Гороховський зазначив, що діалог між підприємцями та державою дуже важливий у пошуку спільних рішень, що допоможуть зміцнити економіку в умовах війни. Він висловив задоволення з того, що їх чують і вони можуть передати бачення підприємців керівництву держави.

Гороховський наголосив на необхідності знайти рішення через діалог, навіть при різних поглядах. Він підкреслив, що підприємці не проти держави, а хочуть зберегти економіку, яка дозволить продовжувати воювати. За його словами, потрібно краще управляти наявними податками, а не підвищувати їх під час війни.

Раніше Гороховський називав зрадниками тих, хто пропонує підвищувати податки під час війни і відзначив, що таких треба карати. Він згадав, що це було зроблено в минулих війнах.

Олександр Конотопський, інший член Ради 7, різко критикує урядовий законопроєкт про підвищення податків. Він вважає, що підвищення податків неможливе, оскільки ні громадяни, ні бізнес не готові до цього. Замість цього, він вважає, що податки в Україні слід знижувати і навчати всіх належним чином їх сплачувати, тоді доходи держави зростатимуть.

Джерело: Інтерфакс-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua