Республіканці закликали Байдена зняти обмеження на удари ЗСУ по Росії.

ЗСУ готова ударити по Росії
ЗСУ готова ударити по Росії

Республіканці вимагають від Байдена зняти обмеження на використання американської зброї проти Росії

За даними "Хвилі", група республіканців Палати представників США написала лист до президента Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання американської далекобійної зброї, яке перешкоджає Україні проводити удари вглиб Росії. У листі підписалися голови кількох комітетів Палати представників США.

"Беззмістовні обмеження, встановлені адміністрацією Байдена-Харріс, у поєднанні з довготривалим уповільненням затвердження та постачання критично важливої зброї, перешкоджають Україні довести цю війну до переможного завершення... Давно пора адміністрації змінити курс і зняти обмеження, які ще залишаються по застосуванню Україною американської зброї на території Росії", - повідомили члени Конгресу.

Республіканці також зазначили, що Україні потрібно дозволити використовувати американську зброю для ударів по прикордонній території. Вони наголосили, що це рішення було прийняте з запізненням і може бути корисним для уникнення наступу російських сил на Харківщину. Також республіканці вказали, що в зоні дії ракет ATACMS є близько 200 потенційних цілей.

Раніше уже було повідомлено, що президент США Джо Байден розглядає можливість дозволу Україні завдавати удари по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua