Reuters дізналося, які варіанти санкцій проти активів РФ розглядає Євросоюз.

Прапор Євросоюзу та флаг Росії
Прапор Євросоюзу та флаг Росії

Європейська комісія пропонує три варіанти продовження санкцій щодо російських активів

Європейська комісія запропонувала країнам-членам ЄС три варіанти продовження санкцій щодо російських активів, які є важливим питанням для отримання Україною кредиту G7 на 50 мільярдів доларів. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела ЄС.

Згідно з отриманою інформацією, запропоновані варіанти включають:

  • П'ятирічне блокування російських активів з щорічним переглядом і необхідністю одержання більшості голосів країн ЄС для їх розморожування.
  • Відновлення заморожування активів кожні 36 місяців за допомогою одноголосного голосування.
  • Продовження терміну дії всіх санкцій, пов'язаних з Росією, до 36 місяців.

Варто відзначити, що санкції ЄС проти Росії можуть продовжуватися кожні шість місяців. Європейська комісія також обговорила ці варіанти з Сполученими Штатами Америки.

G7 планує надати Україні багаторічну позику на базі заморожених російських активів

Ці пропозиції є частиною більш широкого плану G7 для України, який передбачає надання Києву багаторічної позики, яка буде забезпечена майбутніми доходами від заморожених російських активів на суму близько 300 мільярдів доларів. Більшість цих активів знаходиться в країнах ЄС.

Країни G7 хочуть отримати гарантії, що санкційний режим ЄС стосовно російських активів не буде скасовано. Це необхідно для отримання Україною кредиту на 50 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що в початку вересня ЄС надав Україні перший транш на суму 1,55 мільярд доларів з доходів від заморожених російських активів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua