РФ атакує Дніпропетровщину БпЛА, які оброблені хімічною речовиною? Заява місцевої влади.

РФ атакує Дніпропетровщину БпЛА
РФ атакує Дніпропетровщину БпЛА

На початку цього тижня поширена інформація про те, що Росія використовує безпілотні літальні апарати, які обробляють невідомою речовиною, що спричиняє хімічні опіки. Однак на думку Сергія Лисака, голови Дніпропетровського обласного управління Організації відновлення та аналізу даних, в області подібних випадків не зафіксовано.

Мережа з'явилася новина про використання ворогом хімічних речовин у безпілотному літальному апараті. Вона викликає опіки при контакті зі шкірою. Мене хотілося б заспокоїти всіх - в нашій області таких випадків не було. Це підтверджує і наше місцеве управління охорони здоров'я.

За словами Сергія Лисака, намагаючись заспокоїти громадян, він підкреслив, що важливо дотримуватися правил безпеки в будь-яких обставинах: "Не потрібно торкатися підозрілих предметів. Якщо ви помітили такі речі, негайно зверніться до служб екстреної допомоги, зателефонуйте за номерами 101 або 102".

Дмитро Лиховій, представник операційно-стратегічного угруповання "Таврія", також повідомив, що окупанти щодня використовують боєприпаси з отруйними речовинами в зоні своєї відповідальності.

Слід зазначити, що російські окупанти на фронтовій лінії в Україні незаконно використовують заборонену хімічну зброю, зокрема хлорпікрин. Вони сподіваються послабити оборонну здатність українських військ і можливо змусити їх відступити з укріплених позицій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua