РФ кидає у бій проти ЗСУ на Курщині недосвідчених призовників – Forbes.

Недосвідчені призовники
Недосвідчені призовники

Українські сапери атакували російську оборону біля села Новий Путь

За даними Forbes, минулого тижня українські сапери зуміли пройти російську оборону вздовж кордону поблизу села Новий Путь, що знаходиться за 30 км на захід від українського виступу в Курській області. Початково ця атака виглядала як короткий штурм, але швидко перетворилася на серйозну загрозу для Росії.

Українські броньовані машини стрімко просунулися кілька кілометрів повз Новий Путь в бік міста Веселе. ЗСУ досягли південної околиці населеного пункту і фактично зайняли його під своїм контролем. Це сталося не пізніше суботи.

Наступного дня винищувач Сил оборони скинув плануючу бомбу із супутниковим наведенням на можливу російську позицію в багатоповерховій будівлі у центрі Веселого. Знищенням стежили з дрону бійці українського підрозділу БПЛА Khorne.

«Ми спостерігаємо за всіма вами», - прокоментували цю атаку в соцмережах.

Згідно з Forbes, російський гарнізон біля Веселого складається з багато неготових молодих призовників, які, згідно з політикою Кремля, не повинні брати участь у бойових діях. Таке залучення недосвідчених та погано навчених солдатів, ймовірно, призвело до такого швидкого просування ЗСУ.

«Це погане знак для росіян, які повинні розраховувати на молодих людей-призовників і старшокласників. Якщо росіяни відреагують на українську атаку на Веселе так само, як реагували на більш широке вторгнення в Курськ минулого місяця, вони можуть змусити краще підготовлені повітряно-десантні сили для притуплення українського наступу», - підкреслює Forbes.

Наразі не відомо, які саме українські сили беруть участь у боях за Веселе. Однак, на відеозаписах з БПЛА видно, що в прориві приймають участь броньовані вантажівки Kirpi, які є популярними серед української морської піхоти. Також 36-та бригада морської піхоти бере участь у бойових діях на сході від Курська, тому, можливо, її бійці задіяні і в цій операції.

За повідомленнями Інституту вивчення війни, росіяни здійснили контратаку та відвоювали населений пункт в Курській області, де також було просування українських сил.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua