РФ накопичує ракети: у Центрі протидії дезінформації попередили про загрозу.

Зображення ракет у Центрі протидії дезінформації
Зображення ракет у Центрі протидії дезінформації

Керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко повідомив, що російські окупанти готуються до нових масових ударів по Україні, накопичуючи ракети на аеродромах. За його словами, ворожа стратегічна авіація базується на цих аеродромах, і літаки Ту-22м3 та Ту-95МС постійно літають між ними. Транспортування деталей, палива і ракет здійснюється за допомогою бортів Іл-76МД.

Окупанти продовжують наносити удари по мирним містам України. Вони використовують ракети, контейнери авіабомб, артилерію та безпілотні літальні апарати. Час від часу Росія організовує масовані удари, які призводять до пошкодження більшості областей країни. Також готується до нових атак з початком опалювального періоду.

Міністр закордонних справ України Андрій Сібіга заявив, що російська армія готується до ударів по ядерних об'єктах в Україні. Він закликав ЄС та США зняти обмеження, щоб мати можливість ударити по військових об'єктах на території Росії.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія використовує китайські супутники для зйомки українських ядерних об'єктів, що може свідчити про підготовку з боку Кремля до майбутніх атак. Однак невідомо, чи є ці супутники державними або комерційними супутниками Китаю.

Ситуація з системою THAAD

Заступник прес-секретаря Міністерства оборони США заявила, що США не планують розміщувати систему THAAD на території союзників НАТО в Європі. Вона пояснила, що ситуація в Україні значно відрізняється від ізраїльської.

Нагадаємо, що 6 жовтня ракетний удар противника в Костянтинівці знищив відділення "Укрпошти".

Також нагадаємо, що російські війська вночі вдарили по Миколаєву, в результаті загинула одна людина, а 16 отримали поранення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua