РФ проводить у США масштабну компанію із дезінформації на тлі виборів президента – AP.

Росія проводить компанію дезінформації на виборах
Росія проводить компанію дезінформації на виборах

Росія, Іран і Китай поширюють неправдиву і підбурювальну інформацію через інтернет, щоб підривати довіру до американських виборів, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на американську розвідку.

"Американська громадськість повинна знати, що контент, який вони читають в інтернеті, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників чи із Сполучених Штатів", - заявив представник Офісу директора національної розвідки США.

Росія є найбільшою загрозою, але також є ознаки того, що Іран і Китай також посилюють свої зусилля. Російські групи наймають комунікаційні фірми, щоб створювати дезінформацію від їх імен.

США запровадили санкції проти двох російських фірм, які створюють фейкові веб-сайти та соціальні мережі для поширення дезінформації. Мета таких дій - впливати на американців, щоб вони непомітно поширювали російську пропаганду.

Комітет з розвідки Сенату попереджає, що в 2024 році США можуть стати більш вразливими до іноземної дезінформації, а не в 2022 році. Вони також зауважують, що російська пропаганда підтримує Трампа, а Іран спрямовується проти кандидатів, які можуть зміцнити напруженість з ним.

Китай більш обережно використовує дезінформацію, але може впливати на змагання в Конгресі, де кандидати висловлюють різкі погляди щодо Китаю.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua