Річку Сейм забруднили у Росії: Міндовкілля розкрило деталі.

Річку Сейм забруднили у Росії
Річку Сейм забруднили у Росії

Олександр Краснолуцький, перший заступник міністра захисту довкілля України, повідомив, що річка Сейм була забруднена на території Росії, проте невідомо, чи було це умисним або випадковим забрудненням. Він також зазначив, що річка повністю забруднена, але виявлені лише органічні речовини, без хімічних або токсичних речовин.

За даними експертів, забруднення сталося через дії певного заводу, і наразі здійснюються заходи з його локалізації.

«Така кількість органічної речовини, яку ми виявили, може бути спричинена спиртзаводом або іншим заводом на території Росії», - зазначив Олександр Краснолуцький.

З лабораторних аналізів стало відомо, що вода містить значну кількість органічних речовин, що ускладнює передбачення часу очищення річки.

«Органічні речовини, потрапивши до води, використовують кисень, що призводить до його недостатку. Це негативно впливає на водні ресурси і рибу», - пояснили представники Міністерства захисту довкілля.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України повідомило, що експерти вже проводять заходи з локалізації органічного забруднення на річці Десна у Чернігівській області, яке надійшло з річки Сейм.

Нагадаємо, з 14 серпня по берегах річки Сейм в Сумській та Чернігівській областях спостерігалося масове вимирання риби та забруднення води. Місцевим жителям було заборонено купатися у річці, а Державна екологічна інспекція та Державне агентство рибного господарства вважають, що брудна вода потрапила у Сейм з Курщини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua