Ринок чи супермаркет: українцям показали, де дешевше купувати картоплю.

Купівля картоплі у ринку
Купівля картоплі у ринку

Ціни на картоплю залишаються стабільними

Вереснь місяць в Україні характеризується стабільними цінами на картоплю. Цей продукт є головною складовою харчування для багатьох людей. Згідно з даними, зібраними "Хвилею", на оптових ринках та супермаркетах немає значних змін у цінах на картоплю.

На львівському оптовому ринку "Шувар" можна придбати кілограм картоплі за ціною від 15 до 20 гривень, середня вартість становить 17,50 гривень.

На київському ринку "Початок" оптові ціни на картоплю коливаються від 21 до 23 гривень за кілограм, а роздрібна ціна становить 30 гривень.

На столичному ринку "Столичний" ціни на картоплю нижчі - від 17 до 19 гривень за кілограм, з середнім значенням 18 гривень.

У супермаркетах середня ціна на звичайну картоплю складає 26,32 гривні за кілограм. Найнижчу ціну зафіксовано в Auchan - 24,20 грн., а найвищу в Megamarket - 29,90 грн. Молоду картоплю можна придбати за 40,60 гривень за кілограм, а рожевий сорт - за 24,90 гривень за кілограм.

Експерти раніше прогнозували, що наступного місяця ціни на картоплю можуть збільшитися через зростання попиту і зменшення пропозиції ранніх сортів, а також перехід до збирання пізніх сортів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua