Ринок нафти: чому Нігерія може скоротити експорт сировини.

Таблиця з нафтою і графіки
Таблиця з нафтою і графіки

Нафтопереробний завод поблизу Лагоса збільшує внутрішній попит на нафту

НПЗ, що розташований біля Лагоса, планує збільшити свої постачання на 24 млн барелів власної нафти у жовтні та листопаді. Це пов'язано зі зростанням використання місцевої сировини, як зазначено в списку розподілу вантажів.

НПЗ Dangote, яке має припинити експорт сирової нафти з Нігерії, раніше за графіком заздалегідь знизило його обсяг. Dangote є найбільшим заводом в Африці та Європі з ємністю 650 тис. барелів на день і буде потребувати 13-14 постачань в середньомісячній програмі Нігерії, яка охоплює приблизно 50 вантажів.

Аналітики прогнозують, що заходноафриканський ринок сирової нафти у четвертому кварталі буде під зростаючим тиском через розширення Dangote. Декілька вантажів можуть бути постачені затримкою, але запланований обсяг в значній мірі перевищує середню добову виробництво Dangote у першій половині року.

За даними трейдерів, Dangote також скорочує закупівлі американської нафти, попередньо імпортувавши мільйони барелів WTI Midland та змінивши свою стратегію.

На минулому тижні Dangote уклала угоду з Nigerian National Petroleum Co., за якої державна нафтова компанія буде постачати нафту, а Dangote стане єдиним дистриб'ютором найважливішого бензину, що виробляється на НПЗ.

Якщо розширення Dangote продовжиться у наступні місяці, Нігерія зможе досягти своєї давньої мети з обмеження імпорту дорогих нафтопродуктів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua