Росія може посилити удари КАБами по мирних містах України - експерт.

Росія завдає ударів КАБами по мирним містам в Україні
Росія завдає ударів КАБами по мирним містам в Україні

Валерій Рябих, директор компанії Defense Express, повідомив, що в Російській Федерації зросло виробництво авіаційних бомб для збільшення атак на населення України.

Окупанти російських військ почали використовувати кориговані авіабомби (КАБ) в Запоріжжі. Рябих підкреслив необхідність знищення носіїв, складів і місць виробництва цих боєприпасів для боротьби з КАБами. Він також зазначив, що у російських окупантів є значний запас цих бомб, в тому числі зберігалися ще з часів СРСР, а також запущено нове їхнє виробництво.

"Що стосується Запоріжжя, то наші дослідження свідчать про те, що можливо була використана досить рідкісна бомба ФАБ-500Т, яка раніше була менш поширеною, але вживалася вже в Харкові. Ця бомба була розрахована на розвідувально-ударні літаки МіГ-25РБ з високою швидкістю. І літера "Т" у індексі бомби вказує на її термостійкість, оскільки корпус повинен витримувати великі температурні навантаження, які можуть виникнути при швидкості до 300 кілометрів на годину. Однак, це також може давати противнику можливість прискорювати ці бомби до більших швидкостей і, відповідно, забезпечити більший дальність політу, щоб вони можна було б забезпечити досягненням Запоріжжя", - сказав Рябих.

За словами експерта, збільшення виробництва таких бомб в Росії свідчить про намір окупантів з посиленням терористичних ударів на мирні міста України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua