Росія може вивести із України частину окупантів: ISW назвав причину.

Окупанти виводяться з України
Окупанти виводяться з України

Заступники командування російської армії можуть вивезти частину військових з Харківської області після втрат, які зазнали найманці ПВК "Вагнер" у Малі. Аналітики вважають, що Африканському корпусу не вистачає ресурсів для належної заміни "Вагнера" у Малі, оскільки військові з цього підрозділу були розгорнуті в Україні для боротьби на півночі Харківської області.

Масштабне заміщення "Вагнера" після втрат, які були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до переміщення деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні. Російське військове командування, ймовірно, не вважає повну заміну "Вагнера" в Малі чи іншої частини Сахелі зараз пріоритетним завданням.

Деякі російські військові блогери твердять, що Міноборони РФ засмучена втратами "Вагнера" і можливо використає цей інцидент як привід для припинення розгортання бойовиків у Сахелі та їх повної заміни підрозділами Африканського корпусу.

Нагадуємо, що в Малі повстанський рух туарегів CSP-PSD успішно атакував групу російських найманців "Вагнер" та солдатів малійської хунти. У боях, які тривали два дні, повстанці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни. Серед загиблих бойовиків був адміністратор пропагандистського Telegram-каналу "Grey Zone".

Також у Малі бійці угрупування CSP-DPA знищили два гелікоптери приватної військової компанії "Вагнер".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua