Росія направила «Шахед» у бік Хмельницької АЕС.

Російський танк навколо Хмельницької АЕС
Російський танк навколо Хмельницької АЕС

Російський дрон напав на Хмельницьку АЕС

У ніч на 20 вересня Росія влаштувала атаку на Хмельниччину за допомогою дронів, які наблизилися до Хмельницької атомної електростанції. Дрони не змогли проникнути до об'єкту. Про це повідомив голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

«Сьогодні, під час нічної атаки, був зафіксований проліт російського безпілотного літального апарата (БПЛА) типу «Шахед» у безпосередній близькості до ХАЕС», - заявив Тюрін.

Він підкреслив, що Росія продовжує використовувати ядерний шантаж, відправляючи ракети та дрони до українських АЕС. Цей інцидент з дроном біля ХАЕС - ще одне підтвердження цього.

«Дякую силам протиповітряної оборони за ефективну роботу!» - додав Тюрін.

Це вже не перший раз, коли російські дрони наближаються до Хмельницької АЕС. Такий інцидент стався також вночі 12 вересня.

Уночі 20 вересня запанувала повітряна тривога майже по всій Україні, тому що Росія масово атакувала ударними дронами. Протиповітряна оборона активно діяла, відбиваючи ворожі атаки. Удари були почуті в передмістях Дніпра, Запоріжжя, Хмельницької, Київської області та Івано-Франківська.

За словами голови Івано-Франківської обласної ради Світлани Онищук, в результаті атаки ніхто не постраждав. На Рівненщині також немає постраждалих або руйнувань.

Однак у Львівській та Черкаській областях уламки збитих російських дронів спричинили пожежі.

На Київщині також вдалося збити цілі ворога. Немає жодних збитків або пошкоджень в об'єктах житлової та критичної інфраструктури. Однак в двох районах області сталося пожежі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua