Росія засудила до 25 років колонії. Захисник Маріуполя Андрій Богдан повернувся з полону.

Андрій Богдан - герой-захисник Маріуполя
Андрій Богдан - герой-захисник Маріуполя

Повернулися з полону 95 українських захисників

18 жовтня з російського полону повернулися 95 українських захисників, серед яких захисник Маріуполя Андрій Богдан. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Андрій Богдан з Ковеля приєднався до "Азову" у 2019 році. Він брав участь у боях за Маріуполь та обороні "Азовсталі". Останній раз зв'язувався зі своєю матір'ю 15 травня 2022 року. У серпні 2023 року його засудили до 25 років ув'язнення "суд ДНР".

«Захисник перебував у полоні 29 місяців. Мати Світлана Богдан виступала з промовою в ООН у Женеві, де розповідала про сина, писала листи до Ватикану. І ось нарешті син повернувся!», - розповіли у міській раді.

Нагадаємо, що 18 жовтня повернулося 95 українських військовополонених. "Особливість цього обміну полягає в тому, що повертаються українці, які отримали незаконні вироки від судової системи Росії: 28 отримали тривалі ув'язнення, а 20 - довічне ув'язнення за захист власної землі", - йдеться у повідомленні Координаційного штабу.

Звільнили правозахисника та бійців "Азова"

18 жовтня з російського полону звільнили правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини Zmina Максима Буткевича. Про це повідомив його батько. Також повернулися 34 бійці "Азова": «У часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12-ї бригади "Азов" сил та піднімають бойовий дух. До України повернулись ще 34 військовослужбовці "Азову", які 86 днів обороняли Маріуполь і провели два з половиною роки у російському полоні. Завдяки їхній відвазі, Україна витримала перший удар навесні 2022 року».


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua